Društvo GRS Jesenice


Objavil/a: Andrej Babič, sobota, 22. februar 2020

Schleinitz (2904 m)

Začetnih nekaj 100 višincev po smučišču, smo si nameravali olajšati s sedežnico, a se na planini Faschingalm, kjer je spodnja postaja sedežnice, žal ne da kupit kart. Žičnicar pa tudi ni hotel nič slišati o tem, da bi nas vseeno spustil na sedežnico. Od dveh možnosti - ali se vrniti v dolino in kupiti karte ali pa vzeti pot pod noge - smo se odločili za drugo.
V lepem in izredno toplem vremenu, smo po in ob smučarskih progah, kaj hitro dosegli vršni del smučišča. Stanka se je odločila za Goisele (2433 m), z Igorjem pa sva potegnila po dolgi prečki do pod vršne strmine in preko nje na vrh. Sneg v glavnem suh in le deloma predelan, zato so nama predhodniki naredili lepo špuro. Smučanje solidno, pozna pa se višina, kjer sonce še ni uspelo v celoti opraviti svojega dela. Smučarija zato malo mešana - kakšen krajši, na sonce obrnjen del že predelan, sicer pa suh sneg, občasno kakšna nemoteča skorjica, zaključek pa po smučišču.

Lepa, dolga in samotna tura. Turašev sicer veliko, večina pa zaključi na Goisele oz. na grebenu, do koder sega tudi smučišče. Od tu naprej pa nisva srečala prav veliko ljudi.
http://www.grs-jesenice.org/novice.php?pid=317 13. 7. 2020