Okraski, foto: Igor Zalokar
Trojčki, foto: Andrej Babič
Večerno sonce
Razgled, foto: Igor Zalokar
Akcija
Očak s podaniki, foto: Andrej Babič
Sobivanje, foto: Igor Zalokar
Julijci na dlani, foto: Andrej Babič
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Klemen Novak, nedelja, 26. maj 2024, ogledov: 43

Reševalne akcije v mesecu maju

V mesecu maju smo imeli poleg načrtovanih aktivnosti, kot so izobraževanje, preventiva in druge, z našim delovanjem povezane stvari, imeli tudi tri reševalne intervencije, od lažjih poškodb in žal tudi do posredovanja, kje je oseba preminula.
V soboto, 18.5.2024 smo posredovali v Savskih jamah pri Planini pod Golico, kje si je oseba lažje poškodovala stegenico in ni mogla nadaljevati s hojo. Na mestu nesreče smo jo odkrbeli ter s pomočjo nosil prenesli do vozila NMP, ki jo je prevzelo v nadalnjo oskrbo.

V ponedeljek, 20.5.2024 smo bili ponovno klicani na pomoč. Tokrat je starejša oseba pri delu na vrtu ob padcu po strmem terenu utrpela odrgnine po glavi in po rokah. Skupaj z ekipo NMP smo osebo na kraju nesreče pregledali in oskrbeli, ter prenesli do vozila NMP, ki jo je odpeljalo na nadalnje zdravljenje v Splošno bolnišnico Jesenice.

V nedeljo, 26.5.2024 popoldan smo dobili poziv za prenos preminule osebe, ki se je nahajala na težko dostopnem terenu. Reševalno delo smo opravili, kot vedno z vso strokovnostjo, znanjem in zanosom, a tokrat žal brez upanja, da bi lahko pomagali. Svojcem preminule osebe izrekamo sožalje.

#grsz #gorskireševalci #grsjesenice #grsjesenice_100let

 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

© Društvo GRS Jesenice, 2024