Okraski, foto: Igor Zalokar
Trojčki, foto: Andrej Babič
Večerno sonce
Razgled, foto: Igor Zalokar
Akcija
Očak s podaniki, foto: Andrej Babič
Sobivanje, foto: Igor Zalokar
Julijci na dlani, foto: Andrej Babič
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Klemen Novak, nedelja, 30. junij 2024, ogledov: 56

ZAKLJUČEK NAGRADNEGA NATEČAJA ZA IZDELAVO PLAKATA »VARNO V GORSKI SVET«

Društvo GRS Jesenice je ob 100 letnici svojega delovanja v program prireditev ob jubileju vključilo tudi izvedbo nagradnega natečaja za izdelavo plakata z naslovom »VARNO V GORSKI SVET.« Natečaj je potekal od 15.2. do 30.4.2024, udeležili sta se ga dve jeseniški osnovni šoli od štirih, in sicer Osnovna šola Koroška Bela in Osnovna šola Polde Stražišar. Na natečaju je skupaj sodelovalo 32 učencev, ki je izdelalo 17 izdelkov.
Komisija članov društva je sredi meseca maja izvedla ocenjevanje plakatov po predhodno določenih kriterijih, pri čemer je bil najbolj pomemben kriterij skladnosti vsebine natečaja z naslovom in poznavanje vsebin s področja varnega gibanja v gorah. Upoštevana je bila tudi velikost plakata, število učencev, ki so ga izdelali ter estetski videz izdelka. Ocenjevanje je bilo zahtevno, saj so učenci naredili kvalitetne izdelke.

Učenci OŠ Polde Stražišar so izdelali skupinski plakat v dvojni velikosti A2, pri čemer so ubrali zanimiv in inovativen pristop – sami so se odpravili na  izlet na Kalvarijo nad Jesenicami, spotoma so fotografirali morebitne  nevarnosti, ki  prežijo na nas tudi v lažje dostopnem gorskem svetu in jih opisali.  Prav za ta plakat so si učenci Elena Stećuk, Matija Meterc, Jon Seršen, Ammar Omerović, Danijel Kardoš in  Ledri Bajrami prislužili prvo mesto. Drugo mesto je s svojim izdelkom zasedla učenka Eljesa Ramiqi, tretje mesto pa je pripadlo učencu Ilhanu Isiću. Izdelki so nastali s pomočjo mentoric Polone Škufca in Veronike Goličič.

Nagrajeni učenci za najboljši plakat iz Osnovne šole Koroška Bela, so bili  Zoja Kogoj Pervanja, Alisa Ajdarović in Neža Sernel, članice planinskega krožka na šoli, ki so zasedle prvo mesto, iz višjih razredov pa je plakat oddala le Allina Mladenov. Učenka je naredila odličen izdelek in je bila upoštevana kot zmagovalka v svoji kategoriji.  Drugo mesto sta si za svoj plakat prislužili Lara Pavlovič in Berina Hodžić, tretje mesto pa so si delile učenke Lenia Marjana Terseglav s samostojnim izdelkom in učenki Lara Anderle in Hana Maček. Mentorica za izdelavo plakatov na tej osnovni šoli je bila učiteljica Andreja Prezelj.

Zmagovalci natečaja so v organizaciji društva obiskali Letalsko enoto policije za helikoptersko reševanje v gorah na Brniku. Predstavnika pilotov sta jim predstavila aktivnosti reševanja in opreme. Učenci so lahko tudi sedli v helikopter in si ogledali njegovo notranjost. Na koncu obiska so se vsi udeleženi še podprli s slastnimi krofi.

Da lepi izdelki natečaja ne bi ostali neopaženi, je na prošnjo društva Občinska knjižnica Jesenice posodila panoje in prostor za razstavo v avli pred otroškim oddelkom knjižnice, kjer so člani društva postavili razstavo plakatov. 

#grzs #gorskireševalci #grsjesenice #grsjesenice_100let 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

© Društvo GRS Jesenice, 2024