Okraski, foto: Igor Zalokar
Trojčki, foto: Andrej Babič
Večerno sonce
Razgled, foto: Igor Zalokar
Akcija
Očak s podaniki, foto: Andrej Babič
Sobivanje, foto: Igor Zalokar
Julijci na dlani, foto: Andrej Babič
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Andrej Babič, sreda, 23. marec 2022, ogledov: 262

Komna - 7J - Kanjavec - Velska dolina - Krma

V prvem, tudi v hribih zares toplem dnevu, sva ujela vreme s fantastičnimi razgledi, odlične razmere za hojo in precej dobre za smučanje. Da ne bi bilo vse skupaj predolgo in prenaporno sva že v torek popoldan v zmernem tempu opravila pristopno etapo in preživela miren večer v prijetnem vzdušju Doma na Komni. Presenečena sva bila nad tem, da je bilo podobno mislečih - glede na lepo vreme - presenetljivo malo. Le radoživi mladostniki iz waldorfske gimnazije so nekoliko poživili večerno dogajanje. Tudi sicer sva na celotni turi srečala le nekaj somišljenikov – dva na vrhu Kanjavca in še na Hribaricah dva ali tri.
V sredo zjutraj štartava okoli osme ure, kar je nekoliko pozno za najine pojme in za pričakovane temperature. Računala sva na zajtrk ob 6. uri, a je bil žal to račun brez krčmarja, saj se vrata jedilnice odpirajo šele ob 7. uri. Ta ura zamude se je potem še najbolj poznala pri vzponu na Bohinjska vratca, kjer nama je sonce pošteno kurilo v glavo.


Razmere za hojo sicer ves čas optimalne, tako da niti srenačev nisva nikjer potrebovala. Je pa na splošno snega malo in ob temperaturah, kakršne se obetajo v teh dneh, previdnost pri smučanju ne bo odveč. Še posebej na bolj osončenih krajih, smuči kar pošteno vleče proti dnu, ker pa je snega malo, tudi skrita presenečenja v obliki trdih kamnin niso tako redka. Za razliko pa so bila senčna in soncu manj izpostavljena pobočja, kljub toplemu dnevu, še vedno trda, a za smuko kar prijetna. Edino pod Draškimi vrhovi je bil sneg precej mešane sorte – še največ nepredelanega z nekaj ne preveč moteče skorje, do kakšnega prijetnega odseka ravno prav odjenjane klože.


Zaradi Igorjevega poznavanja terena sva se prismučala in priporivala skoraj do Radovne, kjer nama je zadnje metre s prevozom olajšala Stanka.

Fotogalerija

Avtor/ica: Andrej Babič

Komna - 7J - Kanjavec - Velska dolina - Krma 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Planinska zveza Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
© Društvo GRS Jesenice, 2022